Перевірка ФБР не виявила компромату в контактах Флінна з росіянами

Федеральне бюро розслідувань, яке провело перевірку контактів радника Дональда Трампа Майкла Флінна з послом Росії в Вашингтоні Сергієм Кисляком, не виявило компромату в діях високопоставленого представника нової адміністрації.

Про це повідомило ввечері понеділка видання The Washington Post.

"Наприкінці грудня ФБР перевірило перехоплені розмови між послом Росії в США і генерал-лейтенантом у відставці Майклом Флінном - радником з питань національної безпеки на той час обраного президента Трампа, але не знайшло жодних доказів неправомірних дій чи незаконних зв'язків з російським урядом", - цитує видання висловлювання одного з офіційних представників.

Телефонні дзвінки були досліджені в рамках звичайного електронного спостереження за російськими чиновниками та агентами, що діють у Сполучених Штатах. Це є одним із обов'язків ФБР, повідомило виданню джерело на умовах анонімності.

Водночас, той факт, що спілкування високопоставленого представника з питань національної безпеки президентської команди перебуває під пильною увагою, вказує на проблему, яка стоїть перед розвідувальним співтовариством США. Йдеться про широкомасштабну перевірку впливу уряду Росії на вибори в США, а також чи є щось незаконне у наявних контактах між Москвою й оточенням Трампа.

Крім того, повідомляється, що Майкл Флінн не є об'єктом розслідування, хоча контррозвідка все ж вивчала його контакти з російським послом Сергієм Кисляком. Особливе значення мають його телефонні дзвінки 29 грудня, коли адміністрація Обами запровадила санкції проти РФ та видворила 35 російських представників з дипломатичними паспортами. При цьому підкреслюється, що в Команді Трампа спочатку заперечували цей факт, наголошуючи, що розмови відбулися 28 грудня.

Однак і Флінн - колишній глава розвідки Пентагону, і досвідчений посол Кисляк, імовірно знають, що телефонні дзвінки й повідомлення російського посольства в США відстежуються, зауважили виданню джерела. Тому, дуже малоймовірно, що вони дозволили би скомпрометувати себе цими телефонним розмовами.