Новий Глава Пентагону здійснив перші закордонні контакти

Міністр оборони США Джеймс Маттіс провів перші переговори по телефону з генеральним секретарем НАТО, а також з главами оборонних відомств Канади й Великобританії.

Про це офіційно повідомив у понеділок речник Пентагону Джефф Девіс, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Міністр Маттіс переговорив сьогодні по телефону з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом, поновивши контакт та обсудивши ключову роль НАТО, яку відіграє організація в трансатлантичній безпеці", - зазначається в повідомленні.

Маттіс, який раніше був верховним головнокомандувачем Об'єднаних ЗС НАТО, підкреслив важливу роль Альянсу для США. Лідери домовились проводити консультації протягом кількох наступних місяців.

Крім того, він мав розмову з міністром національної оборони Канади Харджитом Саджаном. Це була перше спілкування глави Пентагону із закордонним колегою, підкреслили в відомстві.

"Обидва співрозмовники підтвердили глибину відносин між США і Канадою в якості партнерів NORAD, союзників по НАТО, а також сусідами по Північній Америці", - зазначається в повідомленні. Лідери також підкреслили важливість північноамериканських оборонних відносин між США, Канадою і Мексикою.

У понеділок міністр також провів розмову з державним секретарем з питань оборони Великої Британії Майклом Феллоном.

"Маттіс підкреслив, що Сполучені Штати та Сполучене Королівство завжди відчуватимуть особливі близькі відносини, які відображаються в тому числі, на зв'язках у оборонній сфері, які є основою безпеки США", - зауважується в поширеному документі.

Глави оборонних відомств зобов'язалися працювати разом впродовж ближчих місяців для досягнення перемоги над ІДІЛ та відзначили, що чекають майбутньої зустрічі міністрів оборони НАТО для продовження взаємодії.