Після закриття фабрики Roshen у Липецьку звільнять понад 700 людей

Генеральний директор ВАТ "Липецька кондитерська фабрика "Рошен" Олег Казаков заявив, що роботу кондитерської фабрики Roshen в Липецькій області буде припинено в квітні цього року.

Про це повідомив місцевий портал "Липецькі Новини".

"У зв'язку зі спадом виробництва на фабриці постійно проводилися масові скорочення персоналу. Персонал (близько 700 чоловік), що залишився, вже поінформований про майбутню зупинку роботи фабрики. Необхідне повідомлення про масове скорочення буде подане в липецький центр зайнятості найближчим часом", - розповів Казаков.

Ситуацію на липецькому Roshen ускладнює арешт майна підприємства, накладений Слідчим Комітетом РФ у рамках порушеної кримінальної справи, внаслідок чого продаж фабрики остаточно став неможливим.

Під арештом перебувають декілька земельних ділянок, цукерковий цех, цех пастильно-мармеладних виробів, цех зберігання та підготовки сировини, цех з виробництва кондитерських виробів, підсобне приміщення. За рахунок цього майна планується погасити збиток, заподіяний інкримінованими "злочинами", а також забезпечити цивільні позови потерпілих. Вартість нерухомості майже 1,5 млрд рублів.

На даний момент сам гендиректор липецької фабрики перебуває в Києві. За його словами, вона зупиниться в квітні після того, як виробить закуплену сировину. Після цього три проммайданчики - в Липецьку, селах Сенцово та Косирівка - будуть закриті.

За словами гендиректора, виробництво за три останніх роки впало в три рази. Якщо в 2012-2013 роках фабрика випускала до 10-12 тис. тонн кондитерської продукції на місяць, то в 2016 році - тільки 3 тис. тонн. Липецьке підприємство втратило весь об'єм експорту до країни СНД.