Глава МЗС Туреччини: Вбивця Карлова був пов'язаний з терористами Гюлена

У Туреччині вважають, що вбивця посла Росії в Туреччині Андрія Карлова був пов'язаний з терористами організації мусульманського проповідника Фетхуллаха Гюлена, якого Анкара звинувачує в організації спроби перевороту в країні в липні.

Про це повідомляє агентство Anadolu з посиланням на міністра закордонних справ Туреччини Мевлюта Чавушоглу.

«Інформація і документи, наявні в нашому розпорядженні, говорять про те, що вбивця був пов'язаний з терористами Фетхуллаха Гюлена (FETO)», - зазначив Чавушоглу.

Міністр також привернув увагу до того факту, що ніхто з близьких і родичів вбивці російського дипломата не захотів забирати його тіло з моргу.

Раніше про те, що поліцейський, який застрелив російського посла в Анкарі, був членом мережі релігійного проповідника Фетхуллаха Гюлена заявляв і президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган.

Нагадаємо, 9 грудня 22-річним поліцейським (за деякими повідомленнями - колишній) із загону спецпризначення Мевлют Мерт Алтинташ було застрелено на фотовиставці «Росія очима турків» в столиці Туреччини Анкарі посла Росії Андрія Карлова. Алтинташ назвав свої дії помстою за дії Росії в Сирії.

Нападника було вбито під час операції поліції. Слідчий комітет Росії кваліфікував вбивство посла як «акт міжнародного тероризму».