Берлін чекає від Італії офіційного підтвердження ліквідації терориста

Уряд ФРН чекає від італійської влади офіційного повідомлення про нейтралізацію ймовірного берлінського терориста.

Про це на брифінгу в Берліні сказав представник німецького МВС Тобіас Плате, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

 «Поки немає урядового офіційного підтвердження, що йдеться про злочинця. Але все говорить на користь того, що це та людина», - сказав Платі.

Інформацію про те, що в Мілані убито ймовірного  берлінського терориста, передали до Берліна представники німецької поліції, які працюють у Римі.  

Тим часом, прем'єр-міністр Італії Паоло Джентілоне повідомив, що вже поінформував німецьку колегу Ангелу Меркель про події минулої ночі.

Як повідомлялося, міністр внутрішніх справ Італії Марко Мінніті запевнив, що убитий у Мілані в ніч проти п'ятниці чоловік «без сумніву» є ймовірним берлінським терористом Анісом Амрі. Про це говорять його відбитки пальців, які ідентичні тим, які були зняті з керма вантажівки, за допомогою якої було убито минулого понеділка на Різдвяному базарі в Берліні 12 осіб і поранено 48.

 Амрі був зупинений патрулем на вулиці Мілана вночі для перевірки документів. Злочинець застосував зброю і поранив у плече одного з двох поліцейських, які відкрили у вогонь у відповідь. Тунісець  24 років викрикнув водночас  «аллах Акбар».

До Італії Амрі прибув очевидно з Франції. Німецькі слідчі органи працюють зараз над тим, щоб простежити за шляхом Амрі і його можливих зустрічей. Очевидно, він скористався кількома поїздами.