Держдеп: останні події в Алеппо не означають закінчення війни

Офіційний представник Держдепартаменту США Джон Кірбі, коментуючи факт встановлення контролю над Алеппо силами режиму Асада і його союзниками, заявив на брифінгу, що останні події в Алеппо не означають закінчення війни.

Про це повідомляє Анадолу.

Кірбі вважає, що сили опозиції в Сирії продовжать боротьбу, і інтерес екстремістів до цієї країни не знизиться, що призведе до зростання числа біженців.

За його словами, врегулювання сирійського конфлікту досягти все ще не удалося, крім того, не видно і ознак закінчення війни. Представника Держдепу зазначив, що, так вважають не лише США, але і міжнародне співтовариство.

Домовленість про перемир'я і евакуацію з Алеппо була досягнута за посередництва Росії і Туреччини. Крім того, Москва і Анкара виступили як гаранти домовленості.

Війна в Сирії почалася в березні 2011 року, коли мирні демонстрації протесту переросли в збройний конфлікт після того, як військові відкрили вогонь по демонстрантах. За даними ООН, в ході конфлікту загинуло більше ніж 400 тисяч людей, понад 10 мільйонів було вимушено залишити свої домівки. 4,8 мільйона людей знайшли притулок за межами країни.