У канадському парламенті вшанували українських мігрантів

Українські канадці можуть пишатися внеском, який їх предки зробили у розбудову сучасної Канади.

На цьому під час свого виступу у парламенті канадської провінції Онтаріо наголосив депутат Іван Бейкер, передає кореспондент Укрінформу.

«Сьогодні ми всі відчуваємо те саме, що й попередні покоління українці, які прибували до Канади впродовж 125 років, якби їм вдалося бути з нами: гордість за внесок українських канадців у розвиток Канади, гордість за своє українське походження і гордість бути канадцем», - сказав Бейкер.

За його словами, українські канадці вагомим чином долучилися до перетворення Канади на «ту величну країну, якою вона є нині».

«Впродовж 125 років мешканці Онтаріо українського походження залишали глибокий слід у нашій провінції. Їх внесок охоплює громади по всьому Онтаріо. Вони мали вплив на нашу політику, культуру та соціальне життя», - зазначив депутат.

Він додав, що українські канадці сприяли розробці концепції мультикультуралізму, «яка із того часу перетворила Канаду на приклад різноманітності, рівності та процвітання».

Нагадаємо: цього року відзначається 125 років від заснування першого українського поселення у Канаді. Із загальною чисельністю у понад 1.2 млн осіб, українська діаспора Канади є другою за чисельністю у світі після нашої громади у Росії.