Джуліані відмовився працювати в команді Трампа

Колишній мер Нью-Йорка Руді Джуліані зняв свою кандидатуру з числа претендентів на посаду державного секретаря США в новій адміністрації.

Про це повідомляє CNN із посиланням на заяви в команді Трампа.

"Перехідна команда у п'ятницю оприлюднила заяву, відповідно до якої Джуліані зняв свою кандидатуру з розгляду на цю посаду ще минулого місяця", - йдеться в повідомленні.

У цьому зв'язку обраний президент Дональд Трамп розмістив звернення, назвавши Джуліані надзвичайно талановитим і патріотичним американцем. "Я завжди буду вдячний його цілковитій відданості кампанії, після чого я виграв праймеріз, а також за його надзвичайно мудру пораду. Він і надалі залишатиметься близьким другом, і залежно від обставин, я звертатимуся до нього за порадами", - заявив Трамп. При цьому він не виключив, що Джуліані пізніше зможе отримати важливе місце в його адміністрації.

Кандидатура Джуліані розглядалася на посаду державного секретаря США в кабінеті Трампа впродовж останніх тижнів. Як повідомляв Укрінформ, екс-мер Нью-Йорка хотів отримати саме цю посаду, і ніяку іншу.

Під час президентської кампанії Джуліані підтримував Трампа, був одним із найбільш високопоставлених представників республіканського кандидата та радником.