США не підтвердили версії Москви про домовленість щодо Алеппо

Державний департамент Сполучених Штатів не підтвердив заяви російського міністра Сергія Лаврова, що він начебто отримав від держсекретаря США Джона Керрі пропозицію з узгодження конкретних маршрутів виходу з Алеппо "всіх без виключення бойовиків".

З відповідною заявою виступив у понеділок на щоденному брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я бачив ці коментарі. Ми не підтверджуємо нічого станом на цей момент", - зауважив представник відомства.

Він наголосив, що американська сторона переймається небезпечною ситуацією в Алеппо та підтвердив, що під час зустрічі глав зовнішньополітичних відомств у Римі минулої п'ятниці мала місце певна дискусія.

"Мають відбутися технічні переговори впродовж цього тижня, тож ми не можемо нічого підтвердити на цей момент", - підкреслив Тонер.

На прохання роз'яснити ситуацію щодо позицій сторін, представник Держдепу зауважив, що "Росія дуже занепокоєна наявністю бойовиків Ан-Нусра" в місті, тоді як США "стурбовані бомбардуванням цивільного населення в Алеппо".

Як повідомлялося раніше, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що США і Росія проведуть консультації, на яких будуть "узгоджені конкретні маршрути й терміни виходу всіх бойовиків зі Східного Алеппо". Це він визначив головною вимогою для того, щоб режим припинення вогню набув чинності.