Трамп розширив коло кандидатів на посаду держсекретаря

Щонайменше п'ять нових кандидатур на посаду державного секретаря США на додачу до списку "чотирьох фіналістів" розглядатимуться Трампом впродовж наступного тижня.

Про це інформує в понеділок ABC News.

"Обраний президент США Дональд Трамп, прийнявши рішення про розширення кола пошуків на посаду держсекретаря, наразі розглядає список додаткових кандидатів, серед яких - відставний адмірал ВМС, якого Гілларі Клінтон розглядала на пост віце-президента, керівник великої нафтової компанії й колишній яструб у війні в Іраку", - зазначає телеканал.

У матеріалі розкриваються прізвища кандидатів. Серед них: екс-адмірал Джеймс Ставрідіс, екс-губернатор штату Юта Джон Хантсмен, генеральний директор Exxon Mobile Рекс Тіллерсон і колишній постійний представник США при ООН Джон Болтон, а також сенатор-демократ від Західної Вірджинії Джо Манчін. При цьому повідомляється, що деякі зустрічі обраного президента з кандидатами вже призначені на цей тиждень.

Водночас, зазначається, що колишній губернатор штату Массачусетс Мітт Ромні, екс-мер Нью-Йорка Руді Джуліані та глава Комітету Сенату США з питань міжнародних відносин Боб Коркер також залишаються в списку претендентів. Вони вже мали зустрічі з Дональдом Трампом упродовж минулого тижня.

Як повідомляв Укрінформ, минулої середи перехідна команда Трампа заявила, що кількість кандидатів на головну посаду в Держдепартаменту США звузилась до чотирьох претендентів.

Фото: Brian Cahn/Zuma Wire  /  źródło: Zuma Press