Протестувальники у столиці Австралії перешкоджали роботі парламенту

Другий день поспіль протестувальники у Канберрі перешкоджають роботі федерального парламенту.

Таким чином активісти намагаються привернути увагу влади до проблеми жорстокого поводження з шукачами притулку на Зеленому континенті, яких австралійський уряд утримує у таборах на осторовах Науру та Манус, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже другий день поспіль ми намагаємося донести до членів парламенту інформацію про тортури, жорстоке поводження і гвалтування біженців», - заявив Філ Еванс, один з координаторів протестувальників.

Після того, як учора групі з близько 40 активістів вдалося пройти всередину будівлі парламенту через галереї для преси й публіки та зірвати його засідання, охорона закрила вхід до парламенту для громадськості.

Однак це не зупинило активістів – сьогодні вони вивісили на фасаді будівлі величезний банер з вимогою закрити «криваві табори» а також вишикувалися у мовчазному пікеті з плакатами посеред фонтану, що розташований перед парламентом, у воду якого додали червоний барвник, що знову ж таки має символізувати «кривавість» таборів для утримання шукачів притулку.

За словами Еванса цей протест - частина кампанії, метою якої є домогтися закриття таборів та припинити жорстоке поводження з біженцями. Активіст не виключив, що у новому році будуть мати місце більше протестів.

Як раніше повідомляло агентство, ООН критикує Австралію за умови для нелегальних мігрантів.