Клінтон випередила Трампа вже на 2 млн голосів під час виборів

Незважаючи на поразку на президентських виборах у США, Гілларі Клінтон збільшила відрив від Дональда Трампа за загальною кількістю поданих за неї голосів.

Її відрив від Трампа становить вже 2 млн голосів, повідомляє BBC.

На президентських виборах, що відбулися 8 листопада, перемогу здобув кандидат від республіканців Дональд Трамп. Оскільки результати голосування підраховуються за окремим штатам, Трамп отримав більшість голосів колегії вибірників. Його інавгурація відбудеться в січні.

Однак підрахунок загальної кількості голосів виборців, поданих за кандидатів на минулих виборах, все ще триває.

Згідно з даними Cook Political Report, станом на четвер за Трампа було подано 62,2 млн голосів, у той час як за його суперницю Клінтон - 64,2 млн.

Це п'ятий раз в історії США, коли кандидат, який отримав більше голосів в цілому по країні, програє президентські вибори.

У 2000 році демократ Альберт Гор, який програв на виборах, Джорджу Бушу і намагався оскаржити результати голосування в суді, набрав на 544 тис. голосів більше свого суперника.

У підсумку результат виборів тоді вирішив Верховний суд, який постановив, що Буш здобув перемогу в штаті Флорида, через голосування в якому і виник спір.

В цьому році Клінтон вдалося набрати більше голосів виборців в таких штатах, як Каліфорнія, однак Дональд Трамп зумів заручитися підтримкою більшості так званих коливних штатів, які в підсумку і визначають результат голосування.

Нагадаємо: президентські вибори в США відбулися 8 листопада. Перемогу на виборах здобув республіканець Дональд Трамп, він стане стане 45-им президентом США. Його інавгурація відбудеться 20 січня 2017 року.

Трамп переміг, набравши 290 голосів вибірників при необхідних 270. Його суперниця від Демократичної партії Гілларі Клінтон отримала лише 218.