МЗС Британії закликав союзників Асада припинити бомбардування Алеппо

Міністр закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон закликав режим Асада та його союзників припинити бомбардування сирійського міста Алеппо.

Про це він написав у Twitter.

"Огидні повідомлення про авіаудари, що вражають цивільне населення та госпіталі на сході Алеппо. Режим та ті, хто його підтримують мають припинити натиск та повернутися до дипломатії", - написав глава британського МЗС.

Як повідомлялося, за інформацією AFP, у п'ятницю тривали інтенсивні авіаудари й артилерійські обстріли східної частини Алеппо. Протягом цього тижня в місті спостерігаються найінтенсивніші обстріли за останні два роки. Починаючи з вівторка, 15 листопада, кількість жертв обстрілів становила щонайменше 65 цивільних осіб. Лише за 17 листопада авіаудари й артилерійські обстріли, завдані по східних районах Алеппо, які контролюються повстанцями, призвели до загибелі 25 мирних жителів. 16 листопада агентство AFP із посиланням на правозахисну організацію «Сирійська обсерваторія з прав людини" повідомляло, що сирійські та російські військові літаки протягом ночі бомбили захоплені повстанцями регіони в сирійських провінціях Алеппо та Ідліб.