Канада обіцяє Гаїті допомогти у відновленні після урагану

Канада обіцяє підтримувати населення Гаїті, яке постраждало від урагану Метью, та сприяти швидкому відновленню країни.

Про це заявила міністр міжнародного розвитку та франкофонії Канади Марі-Клод Бібо під час візиту до Гаїті, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Побачивши на власні очі масштаб руйнувань, спричинених ураганом Метью, я не можу не виказати захоплення стійкістю гаїтянців та відданістю гуманітарних працівників. Канада стоїть пліч-о-пліч із Гаїті, особливо із найбільш уразливими жінками та дітьми, аби забезпечити швидке відновлення країни», - сказала Бібо.

Вона також оголосила про виділення Канадою додаткових коштів на подолання наслідків природного катаклізму. «Нові кошти включатимуть 2,65 млн дол. у додатковій гуманітарній допомозі, що дозволить вдовольнити негайні потреби постраждалих, а також 1,4 млн дол. на підтримку процесу виборів, аби усі виборці навіть у вражених ураганом регіонах могли проголосувати», - пояснили у міністерстві міжнародного розвитку та франкофонії.

Як повідомлялося, ураган Метью пронісся територією Гаїті, Ямайки, Куби та Домініканської республіки 4 жовтня. Лише на Гаїті від нього постраждало 2,1 млн осіб, з них 1,4 млн досі потребують гуманітарної допомоги. Аби підтримати населення острова Канада раніше вже виділила 6,08 млн дол.