Прем’єр Японії першим зі світових лідерів зустрічається з Трампом

Прем’єр-міністр Японії Сіндзо Абе стане першим іноземним лідером, який зустрінеться з новообраним президентом США Дональдом Трампом.

Про це повідомляє BBC

“Зустріч у Нью-Йорку проходить на тлі стурбованості з приводу напрямку зовнішньої політики найбільшого союзника Токіо”, - йдеться у повідомленні.

Так, раніше Трамп заявляв, що Японії потрібно докладати більше зусиль для утримання американських військ на своїй землі. Він також засудив велику торговельну угоду президента Барака Обами з Японією та іншими країнами Азіатсько-Тихоокеанського регіону.

США і Японія були ключовими союзниками з моменту закінчення Другої світової війни, коли Штати допомогли Японії відновити свою економіку.

Зазначається, що Абе зупинився у Нью-Йорку на своєму шляху до саміту Азіатсько-Тихоокеанського регіону в Перу. Однак подробиці зустрічі наразі не відомі.

"Там було багато плутанини", – сказав японський чиновник. 

Крім цього, залишається неясним, хто ще може бути на зустрічі з Абе.

Відзначається, що переговори на високому рівні рідко проводяться в такому неформальному контексті, і Токіо прагне звести до мінімуму невизначеність під час процесу передачі влади.

"Ми хочемо захистити наш союз зі Сполученими Штатами під час перехідного періоду", – сказав високопоставлений японський чиновник міністерства закордонних справ Тетсуйя Отсуру, коментуючи зустріч.

Як раніше повідомляв Укрінформ, Токіо наголошуватиме на важливості союзу між Японією та США під час зустрічі Трампа та Абе.