Хілларі Клінтон звинуватила главу ФБР у своїй поразці

Кандидат від Демократичної партії Хілларі Клінтон, яка програла президентські вибори у США, звинуватила в своїй поразці главу Федерального бюро розслідувань Джеймса Комі.

Як повідомляє BBC, у телеконференції з фінансовими донорами Клінтон зазначила, що рішення Комі повідомити Конгрес про відновлення розслідування проти неї за 11 днів до виборів створило несприятливий резонанс у пресі і в результаті завадило успішно завершити президентську кампанію.

Скандал у зв'язку з електронним листуванням Клінтон спалахнув у березні 2015 року. З'ясувалося, що вона, бувши держсекретарем, проти встановлених вимог вела службове листування з особистого облікового запису.

Влітку 2016 року ситуація, здавалося, була вичерпана, коли Комі оголосив, що Клінтон проявила крайню недбалість, але ознак злочинного умислу в її діях немає. Проте наприкінці жовтня глава ФБР відправив у Конгрес повідомлення, що виявлено нові листи Клінтон, і він починає нову перевірку. Це розбурхало передвиборну кампанію і підвищило шанси Дональду Трампу.

За два дні до виборів Комі повідомив Конгрес про те, що після вивчення листів Клінтон відомство, як і раніше не вважає за необхідне висунути їй обвинувачення, проте шкоду для кампанії Клінтон вже не можна було виправити.