Міноборони Молдови викликало "на килим" військового аташе РФ

Міністерство оборони Молдови вимагає від Росії припинити проведення на території невизнаного Придністров'я військових навчань за участю військовослужбовців Оперативної групи російських військ, розквартированих у регіоні.

Про це заявив начальник управління оборонної політики і планування Міноборони Молдови Олександру Харя під час зустрічі з військовим аташе при Посольстві Росії в Кишиневі Ігорем Довбнею, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Міністерство оборони занепокоєно відсутністю реакції з боку офісу військового аташе на навчання військових підрозділів так званої армії ПМР за участю військовослужбовців зі складу Оперативної групи російських військ у Придністров'ї, що проводяться на території невизнаного Придністров'я", - зазначив Харя.

Він також закликав військового аташе Посольства РФ у Кишиневі та співробітників його офісу утриматися від участі в таких навчаннях.

 У Міноборони наголосили, що такі дії суперечать конструктивному Договору про співробітництво між Республікою Молдова і Російською Федерацією.

В оборонному відомстві Молдови попередили, що повторна участь військового аташе в навчаннях на території невизнаного Придністров'я може призвести до відкликання мандату аташе на подальшу діяльність.