Санкції дозволили стримати агресію Росії - Держдеп

Вчасне накладення Штатами санкцій на Російську Федерацію дозволило стримати агресивну поведінку Москви на суверенній українській території.

Таку думку висловив заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає кореспондент Укрінформу.

«Навряд можна категорично заявляти, що санкції зупинили погану поведінку Росії на сході України, оскільки ми бачили, навіть після застосування санкцій, пересування російської зброї та підрозділів по суверенній території України. Утім, я впевнений, це стало корисним тиском на Росію, аби вона захотіла припинити нестабільність на сході України», - сказав Тонер.

За його словами, досягти повного припинення російської агресії проти України США намагаються через підтримку мінського процесу.

«Ми досі не досягли повної імплементації мінської угоди, але саме вона є шляхом для припинення нинішнього неспокою», - зазначив представник Держдепу.

Він додав, що санкції серйозно вплинули на економіку Росії та досягли своєї мети.

«Санкції справили значний вплив на економіку Росії. Вони мали на меті тиснути на країну і досягли саме цього. Санкції запроваджені не заради самих себе, а для того, аби продемонструвати Росії, що її дії мають наслідки», - наголосив Тонер.