Британський уряд уже готує законопроект щодо запуску Brexit – ЗМІ

Уряд Великої Британії готує законопроект, який започаткує процедуру виходу країни з Європейського Союзу попри рішення Високого суду Лондона щодо погодження виходу з парламентом. 

Про це повідомляє Sky News із посиланням на власні джерела.

«Уряд тихо готує перший проект закону, який запускає статтю 50 Лісабонського договору – офіційного процесу виходу з ЄС, – якщо Вищий суд не задовольнить його апеляцію», - йдеться у повідомленні.

Як повідомили виданню джерела, уряд має розпочати роботу над цим законопроектом зараз, аби мати достатньо часу «проштовхнути» його в парламенті до завершення кінцевого терміну початку виходу з ЄС, призначеного прем’єр-міністром на березень 2017 року. 

Минулого тижня урядовці відмовлялися коментувати, чи вже розпочався законотворчий процес щодо Brexit, і наголошували на тому, що зараз усі зусилля спрямовані на те, щоб виграти справу у Верховному суді.

Як повідомлялося, 3 листопада у Британії Високий суд ухвалив, що уряд не може оголосити про введення в дію статті 50 Лісабонського договору, яка формально запускає процедуру виходу з Євросоюзу, без схвалення парламенту.

У свою чергу уряд Великої Британії заявив про намір оскаржити це рішення. Очікується, що Верховний суд розгляне апеляційну скаргу на початку грудня.