Канада обговорить із Саудівською Аравією питання дотримання прав людини

Канада хоче залучити Саудівську Аравію до діалогу з приводу дотримання прав людини.

Про це заявив міністр закордонних справ Канади Стефан Діон, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Через спілкування та щирий діалог можна підвищити дотримання прав людини у світі, в тому числі і в Саудівській Аравії», - сказав Діон.

У зовнішньополітичному відомстві додали, що під час візиту цього тижня до Оттави президента комісії із прав людини Саудівської Аравії Бандар Бін Моххамеда аль-Айбана, із ним зустрінуться три міністри федерального уряду Канади. На зустрічах обговорюватиметься дотримання прав людини та необхідність збільшення ролі у суспільствах жінок та дівчат.

«Міністр Діон скористається нагодою ще більше залучити Саудівську Аравію до відкритого діалогу стосовно різних аспектів прав людини», - зазначили у МЗС.

Як повідомлялося, попередній уряд Канади на чолі із лідером Консервативної партії Стівеном Гарпером уклав угоду про продаж Саудівській Аравії канадської військової техніки на $15 млрд, однак вона наразилася на спротив правозахисних організацій, які наголошували на неприйнятності передачі озброєння Ер-Ріаду, адже він масово порушує права людини.

Ліберальний уряд Джастіна Трюдо вирішив дотриматися умов контракту, пообіцявши у майбутньому посилити експортний контроль за озброєнням та регулярно нагадувати представникам Саудівської Аравії про необхідність дотримання прав людини.