Канада має негайно допомогти цивільним у Алеппо - депутат

Канада має терміново вжити заходів, аби допомогти цивільним у Алеппо, які страждають від регулярних обстрілів.

Про це заявив співголова підкомітету із прав людини федерального парламенту Канади Девід Світ, передає кореспондент Укрінформу.

«Випробування, перед якими постала скута війною Сирія, є складними і не мають швидкого вирішення. Канада разом із міжнародною спільнотою мусить негайно зайнятися наданням безпеки цивільним жителям Алеппо», - сказав Світ.

Інша співголова комітету Шеріл Хардкасл закликала ретельно розслідувати усі можливі випадки скоєння воєнних злочинів у Сирії.

«Систематичні обстріл лікарень та використання «живих щитів» - це воєнні злочини, які не можна толерувати. Якщо міжнародне гуманітарне право має бодай якесь значення, тоді відповідальні за це мають постати перед судом. Блокування гуманітарної допомоги теж має припинитися негайно», - зазначила Хардкасл.

За її словами, якщо міжнародна спільнота не об’єднається і не розв’яже цю складну ситуацію, то «осуд історії та прийдешніх поколінь буде суворим».

Нагадаємо: після провалу режиму припинення вогню у Сирії, погодженого Росією та США, Москва разом із військами Башара аль-Асада із подвоєною енергією узялася за бомбардування Алеппо. Вже цього тижня, за даними західних розвідок, Володимир Путін почне повномасштабний військовий напад на Алеппо.