Молдову очікує другий тур виборів президента – оброблено 92% бюлетенів

Центральна виборча комісія Молдови оприлюднила попередні результати голосування на виборах президента.

Як передає власний кореспондент Укрінформу з Центрвиборчкому, після обробки 92,2% бюлетенів лідерами президентської гонки визначено голову Партії соціалістів Ігоря Додона (48,18% голосів) та керівника партії «Дія і солідарність», екс-міністра освіти Майю Санду (35,74%).

Згідно з представленою ЦВК інформацією, інші кандидати на президентський пост втрачають шанси на вихід у другий тур виборів.

Згідно із законодавством Молдови, другий тур виборів відбудеться за два тижні, у неділю, 13 листопада. Переможцем буде визнаний кандидат, який набере більше голосів виборців.

Нагадаємо, 30 жовтня в Молдові пройшли чергові, всенародні вибори президента. На вищий пост у державі претендували 9 осіб – 6 представників політичних партій і три незалежні кандидати.

Це були перші після 1996 року всенародні вибори президента. З 2001 року, після зміни Конституції, главу держави обирав парламент, однак навесні 2016 року Конституційний суд Молдови виніс вердикт про повернення до процедури всенародного голосування.