Президент Венесуели пригрозив тюрмою опозиціонерам

Президент Венесуели Ніколас Мадуро в п'ятницю виступив з погрозами посадити до в'язниці політичних опонентів, якщо вони продовжать виступати з законодавчими ініціативами щодо відсторонення глави держави від влади.

Про це повідомляє Interfax.Ru.

"Якщо вони запустять так званий політичний суд, який йде врозріз з нашою конституцією, державна прокуратура зробить законні судові дії і відправить у тюрму кожного, хто порушує конституцію, навіть якщо йдеться про членів конгресу", - сказав Мадуро у зверненні до громадськості країни.

Раніше цього тижня опозиційну більшість у Національній асамблеї (парламенті) Венесуели схвалив початок процесу оцінки і визначення ступеня політичної відповідальності президента країни Ніколаса Мадуро за ситуацію, що складається зараз в країні.

Депутати викликали президента для пояснень до парламенту 1 листопада. При цьому ряд депутатів висловили думку про те, що нинішній президент має бути підданий адміністративним і кримінальним санкціям, після чого в країні може бути запущений процес обрання нового глави держави.

В останні роки Венесуелу охопила економічна криза, викликана, зокрема, проблемами в енергетиці. Криза супроводжується сильною інфляцією, безробіттям і дефіцитом товарів, в тому числі і першої необхідності.

Прихильники опозиції звинувачують Мадуро в тому, що він своїми діями намагається уникнути референдуму про його відставку. Раніше парламент Венесуели на екстреній сесії оголосив державним переворотом дії Мадуро, який, на думку опозиції, заблокував проведення референдуму про імпічмент.