США сподіваються на подовження "гуманітарних пауз" в Алеппо

Припинення бойових дій в районі Алеппо, а також надання доступу гуманітарних вантажів населенню обложеного міста є життєво необхідними факторами для встановлення подальшого миру в Сирії.

На цьому наголосив у п'ятницю під час брифінгу в Вашингтоні заступник речника Державного департаменту США Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Будь-які паузи в наступах, які мали місце в районі Алеппо впродовж останніх місяців, є благою справою для населення Алеппо. Ми сподіваємось, що вони (гуманітарні паузи – ред.) продовжуватимуться", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, він підкреслив, що американська сторона наполягає на відкритті доступу для гуманітарної допомоги, яка зараз набула життєво-важливого значення для людей у розгромленому місті.

Тонер також зауважив, що в Вашингтоні уважно стежать за ситуацією і в курсі контрнаступу, організованого повстанцями. У цьому зв'язку він констатував, що боротьба за Алеппо не завершилася. За його словами, виявилось не так легко взяти місто, як здавалось на початку.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю російська влада заявила, що вважає недоцільним відновлення авіаударів по сирійському Алеппо та виступає за продовження "гуманітарних пауз".