Президентські вибори у Молдові: Лянке теж думає зняти свою кандидатуру

Рішення правлячої в Молдові Демократичної партії про зняття з президентських перегонів свого кандидата Маріана Лупу застало зненацька іншого кандидата, екс-прем'єра, лідера Європейської Народної партії Юріє Лянке.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові зі спеціального брифінгу Лянке.

«Сьогодні ми обговорили з територіальними керівниками відділень Європейської Народної партії наші подальші кроки в президентських перегонах. Обговорювалося і питання про можливе зняття з виборів і моєї кандидатури. Однак саме під час нашої зустрічі було оприлюднено рішення Демократичної партії про зняття свого кандидата, яке всіх нас застало зненацька», - зазначив Лянке.

Екс-прем'єр наголосив, що в наступні години керівництво партії обговорить, які кроки слід зробити в світлі ситуації, що змінилася.

Кандидат в президенти заявив також, що остаточне рішення про зняття своєї кандидатури з виборів або продовження боротьби оприлюднить у першій половині четверга, 27 жовтня.

Раніше Лупу оголосив про відмову від подальшої боротьби за пост президента на користь одного з кандидатів від проєвропейських сил.

Молдавські ЗМІ написали в зв'язку з цим, що Лупу відмовився на користь єдиного кандидата від правих сил Майї Санду, проте сама Санду назвала відмову Лупу «підлим і відчайдушним жестом», бо провладний кандидат не користується підтримкою виборців.

30 жовтня в Молдові пройдуть чергові всенародні вибори президента.

Лідерами президентських перегонів сьогодні є голова проросійської Партії соціалістів Ігор Додон і керівник партії «Дія і солідарність», екс-міністр освіти Майя Санду.

Лянке після відмови Лупу від боротьби автоматично перемістився на третю сходинку лідерів президентських перегонів.