Меркель вимагає припинення бомбардувань Алеппо під загрозою санкцій

Сирія і Росія, що підтримує режим Асада, мають зупинити "варварські бомбардування" Алеппо, інакше їм не уникнути санкцій.

Про це канцлер ФРН Ангела Меркель заявила після закінчення засідання у Брюсселі Європейської Ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми (Європейський Союз) вимагаємо припинення атак. Ми не лише сказали, що можемо запровадити санкції проти Сирії, а й санкції проти всіх, хто є її союзниками. Це відноситься до Росії", - сказала Меркель.

Як повідомлялося, вранці ЄС не зміг схвалити запровадження нових санкцій проти Москви у зв'язку з Сирією, чому завадила позиція Італії. Проте у Брюсселі, за словами Меркель, є консолідація думок щодо того, що інструментарій дії може бути і розширений. "Я думаю, що якщо наявна зараз інтенсивність авіаударів збережеться, це вже буде причиною роздумувати над тим, що нам робити", - сказала вона, додавши, що "є широкий консенсус щодо стратегічних можливостей по відношенню до Росії".

Серед таких можливостей Захід, як і раніше, розглядає і поглиблення діалогу. Меркель заявила про готовність продовжувати говорити з президентом РФ Володимиром Путіним як з питання Сирії, так і вирішення ситуації в Україні. "Я вважаю, що потрібно мати терпіння, якщо хочеш розв'язати проблему. І я свого терпіння в цій ситуації не втрачаю, я завжди намагаюся говорити з людьми, які залучені у процес. Я намагалася це робити, коли ми обговорювали Мінськ і ситуацію в Алеппо", - сказала Меркель, маючи на увазі проведені минулої середи у Берліні переговори.

Детально питання відносин ЄС з Росією обговорювалося ввечері першого дня роботи саміту ЄС. Його учасники, поки ще 28  країн, підкреслили важливість збереження єдності підходу.