США про "гуманітарну паузу" в Алеппо: Цього замало для миру в Сирії

У Вашингтоні позитивно оцінили тимчасове припинення бомбардувань силами режиму Асада і Росії житлових кварталів сирійського міста Алеппо, однак наголосили, що для припинення війни в Сирії потрібно введення повномасштабного режиму припинення бойових дій.

Про це заявив під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Останні кілька годин – гарний знак, але це має бути більш глибокий і більш широкий (процес припинення вогню – ред.), який повинен тривати довший період часу", - наголосив представник зовнішньополітичного відомства США. 

Він підкреслив, що припинення бомбардувань в Алеппо є головною передумовою для встановлення миру не тільки в цьому місті, але й для подальших зусиль щодо покладення краю громадянській війні на території всієї Сирії.

Як повідомляв Укрінформ, у четвер, 20 жовтня російська сторона запровадила "гуманітарну паузу" в Алеппо, під час якої були припинені бомбардування мирних кварталів міста. При цьому мешканцям міста було запропоновано залишити місто по восьми гуманітарних коридорах.