Британські судна пильнують авіаносну групу флоту РФ, що прямує до Сирії

Авіаносна група російських військових кораблів, яка прямує до берегів Сирії, проходить у четвер, 20 жовтня, через Північне море у супроводі військових суден Великої Британії.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

"До групи входять вісім кораблів військово-морського флоту РФ, серед яких - єдиний російський авіаносець "Адмирал Кузнєцов", єдиний російський важкий атомний ракетний крейсер "Петр Великий", а також великий протичовновий корабель "Вице-адмирал Кулаков", - повідомляє DW з посиланням на AFP.

Зазначається, що відправка групи військових кораблів до берегів Сирії була анонсована кілька тижнів тому міністром оборони РФ Сергієм Шойгу, який заявив, що судна на чолі з важким авіаносним крейсером "Адмирал Кузнєцов" посилять військово-морський контингент біля Сирії, який бере участь в російській військовій операції в цій країні.

Як повідомляв Укрінформ, Міністерство оборони Росії цього тижня інформувало, що російський військовий авіаносець "Адмірал Кузнєцов" разом із корабельною групою ВМФ Росії в суботу вийшли з Північного моря до Середземного моря, де приєднаються до угрупування, що здійснює бомбардування у Сирії.

Велика Британія направила два військові кораблі для стеження за російським авіаносцем та іншими військовими кораблями РФ, які рухаються у бік кордонів країни.