США заперечили причетність до блокування інтернету для засновника WikiLeaks

Державний департамент США офіційно спростував інформацію, поширену WikiLeaks, що Джон Керрі начебто особисто домовлявся з керівництвом Еквадору, щоб позбавити інтернет-доступу Джуліана Ассанжа, який переховується у Посольстві цієї країни в Лондоні.

З відповідною заявою виступив у вівторок під час брифінгу в Вашингтоні офіційний представник Держдепу Марк Тонер, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Це просто неправда. Він (Керрі - ред.) не порушував цього питання. І взагалі не було такої зустрічі", - зазначив Тонер. 

Напередодні Еквадор відключив доступ до інтернету засновнику WikiLeaks Джуліану Ассанжу, незабаром після публікації промов Гілларі Клінтон в корпорації "Goldman Sachs". У самій організації звинуватили в цьому американський уряд.

"Викриття: кілька американських джерел повідомили нам, що Джон Керрі попросив Еквадор зупинити Ассанжа публікувати документи Клінтон під час мирних переговорів по Колумбії", йдеться в записі WikiLeaks у Твітері. 

BREAKING: Multiple US sources tell us John Kerry asked Ecuador to stop Assange from publishing Clinton docs during FARC peace negotiations. 

18 Oct 2016 У цьому зв'язку Тонер не став заперечувати, що американська сторона має критичну позицію з приводу діяльності цієї організації та безпосередньо Ассанжа. "Те, що вони роблять, це незаконно. Вони просто крадуть інформацію",- сказав Тонер, нагадавши про останній випадок публікації викрадених листів голови кампанії Гілларі Клінтон Джона Подеста.

Нагадаємо, Джуліан Ассанж перебуває у посольстві Еквадору у Великій Британії, де він попросив притулку в 2010 році, коли був обвинувачений шведською стороною у згвалтуванні. Паралельно, США переслідують Ассанжа у зв'язку з діяльністю WikiLeaks, яка поширює засекречені файли щодо американської зовнішньої і внутрішньої політики.