Штайнмайєр про кандидатуру нового Генсека ООН: хороший вибір

Вирішення Ради безпеки ООН висунути кандидатом на посаду нового Генерального секретаря Організації колишнього прем'єр-міністра Португалії, верховного комісара ООН у справах біженців в 2005-2015 рр Антоніу Гутерріша в Німеччині сприйняли з ентузіазмом.

Про це в четвер заявив міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр, передає кореспондент Укрінформу в Німеччині.

«Я радію рішенню Радбеза щодо Антоніу Гутерріша як нового генерального секретаря ООН і вітаю його від щирого серця – це дуже хороший вибір!» - заявив німецький міністр і побажав кандидатові здобути підтримку Генеральної Асамблеї і мандат.

Штайнмайєр знає і цінує Гутерріша за його дуже активною роботою на посаді верховного комісара ООН у справах біженців, з яким останніми роками співробітничав «дуже міцно і завжди довірливо». Цей досвід і високе відчуття відповідальності, упевнений дипломат, допоможуть йому «надати Організації Об'єднаних Націй обличчя і додати голос». Штайнмайєр пообіцяв майбутньому генсекові повністю підтримку Німеччини.

Як вже повідомлялося, ФРН сподівається стати непостійним членом СБ ООН в 2019-2020 роках.

Що ж стосується Гутерріша, то голосування щодо його кандидатури має відбутися на Генеральній асамблеї ООН наступного тижня. У разі затвердження на посаді Генсекретаря він обійме посаду з 1 січня 2017 року замість представника Південної Кореї Пан Гі Муна, який обіймав її два п'ятирічні терміни поспіль.