Російські бомбардувальники "лякали" ісландський пасажирський літак – ЗМІ

Два російські бомбардувальники Ту-22М пролетіли поряд з пасажирським літаком, який прямував з Рейк’явіка до Стокгольма.

Про це повідомляє видання mbl.is

«Надзвукові російські бомбардувальники далекої дальності пролетіли прямо під ісландським пасажирським літаком на шляху від міжнародного аеропорту Кефлавік в Ісландії до Стокгольму, Швеція, в четвер», - йдеться у повідомленні. 

Зазначається, що інцидент стався у зоні повітряного контролю Ісландії неподалік від межі зони повітряного контролю Норвегії.

За даними джерел видання, у НАТО відстежували політ бомбардувальників. Імовірно, вони бути типу Ту-22M, літаки полетіли в бік Іспанії, після чого розвернулися і полетіли у бік Росії.

Бомбардувальники, здатні нести ядерні ракети і розвивати надзвукову швидкість, летіли з вимкненими передавачами і перед цим не надали плану польоту. 

Зазначається, що коли російські бомбардувальники наблизилися до пасажирського літака на відстань 55 миль, центр контролю за польотами Ісландії зв’язався з капітаном лайнера і попередив про бомбардувальники.

Капітан намагався зв’язатися з екіпажами бомбардувальників, однак його спроби були марними. За його словами, бомбардувальники пролетіли біля пасажирського літака на відстані 15 миль, при цьому вони знаходилися нижче.