Мир у Сирії неможливий, поки там задіяна Росія – представник США

Сполучені Штати вісім "болісних" місяців ведуть переговори з Росією по сирійському врегулюванню, й дійшли висновку, що мир в Сирії неможливий, поки Москва продовжує брати участь у цій війні.

З такою заявою виступила постійний представник США при ООН Саманта Пауер під час екстреного засідання Радбезу по Сирії в неділю, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Росія вже давно має всі можливості, щоб покласти край цим стражданням. США працювали з Росією впродовж восьми болісних місяців для того, щоб домовитися про нові зобов'язання щодо припинення бойових дій", - заявила американський представник.

Вона пояснила, що Штати "робили це не тому, що вірили в добросовісність Росії", бо всім відомо, що Москва каже одне, а робить зовсім протилежне. "Ми це зробили, бо розуміємо, що мир в Сирії неможливий, якщо Росія продовжуватиме брати участь у цій війні. Ми повинні зробити все, що в наших силах, щоб покласти край насильству  та повернутися на шлях політичних перетворень", - заявила Пауер.

Тому, за її словами, навіть за нинішніх умов США шукатимуть шлях для припинення бойових дій, "але здоровий глузд каже нам про те, що однобічне припинення бойових дій неможливе".