Шульц: Ситуація в ЄС драматична, але її можливо виправити

Ситуація в Євросоюзі непроста, але її можливо виправити.

Про це президент Європейського парламенту Мартін Шульц сказав в інтерв'ю німецькому виданню WELT, опублікованому в середу.

"Джерело наших проблем в тому, що зараз ЄС роблять відповідальним за все погане в Європі", - сказав Шульц.

Вихід другої сильної економіки (Brexit - ред.) із співдружності і спроби деяких країн «концентруватися на тому, щоб узяти, але нічого не давати» - це не зовсім те, що потрібне зараз Європі, вважає президент ЄП.

Посланням глав держав і урядів 27 країн ЄС після саміту в Братиславі має стати те, що в 21 столітті вони разом хочуть боротися з викликами і не хочуть розколу, підкреслює Шульц. На його думку, Євросоюзу не потрібна зараз і невпевненість, викликана у тому числі і діями британців з виходу.

Коментуючи ініціативу Берліна і Парижа щодо створення єдиної європейської армії, глава Європарламенту назвав її передчасною, але зазначив натомість важливість зміцнення військової і поліцейської співпраці.

Розкритикував Шульц і «культурну контрреволюцію» угорського президента Віктора Орбана про так звану етнічну самоідентифікацію всередені Євросоюзу.

Як відомо, 16 вересня в Братиславі відбудеться саміт Європейської Ради (ЄС), який відбудеться без Великої Британії. Він має допомогти здолати кризу Євросоюзу.