У Китаї оголосили червоний рівень тривоги через тайфун

Державна станція морських прогнозів КНР /ДСМП/ оголосила попередження "червоного" рівня у зв'язку з наближенням супертайфуну "Меранті".

Про це повідомляє Сіньхуа.

"За прогнозом, 14-й за рахунком цього року тайфун «Меранті» 15 вересня досягне узбережжя у смузі на стику провінцій Фуцзянь і Гуандун. «Меранті» стане, можливо, найпотужнішим тайфуном, який обрушиться на Китай цього року", - йдеться у повідомленні.

Як стало відомо, "Меранті" проходить поблизу південно-східної частини Тайваню і наближається до узбережжя провінцій Фуцзянь і Гуандун. В акваторії Тайванської протоки виникли хвилі заввишки понад 3 м.

Під впливом тайфуну, як передбачається, з полудня середи по полудень четверга в акваторії поблизу узбережжя південної частини провінції Фуцзянь піднімуться хвилі заввишки 4-6 м, в акваторії поблизу північної частини цієї провінції - 3-5 м, в акваторії поблизу східної частини провінції Гуандун - 2,5-4 м.

Для боротьби із стихією Державне океанологічне управління Китаю днями задіяло режим швидкого реагування на морські лиха другого ступеню.