У Франції до кінця року створять табори для 12 тисяч біженців

Уряд Франції планує до кінця року створити центри для розміщення біженців поблизу Кале та у Паризькому регіоні, які будуть спроможні прийняти 12 тисяч осіб.

Про це йдеться у циркулярі МВС, повідомляє видання Le Figaro.

«Для розміщення мігрантів Кале і у Паризькому регіоні до кінця 2016 року згідно з схемою мобілізаційного розміщення будуть створені центри прийому, розраховані на 12 тисяч місць», - ідеться у документі, датованому 1 вересням.

Зазначається, що центри будуть створені з метою розвантаження хаотичного табору біженців поблизу портового міста Кале на півночі країни. Там буде збудовано центр на 8,2 тис. осіб. Біженців розмістять і в інших регіонах Франції, зокрема в Овернь-Рона-Альпи – 1,8 тис осіб, у Новій Аквітанії – 1,5 тис осіб. Кожен такий центр буде розрахований на 100-300 осіб. Транзитний центр, де мігрантів розподілятимуть, планується розмістити у Парижі.

Як відомо, під Кале розміщений нелегальний табір біженців, який часто називають "Джунглями". У ньому проживають, за офіційними даними, близько семи тисяч осіб, однак правозахисники називають цифру у майже дев'ять тисяч. З них 1900 проживають у спеціальних контейнерах, зведених за державне фінансування, решта біженців живуть переважно в наметах. Усі вони намагалися дістатися Великої Британії через тунель під Ла-Маншем, для пересування яким біженці ховаються у вантажівках.

Міністр внутрішніх справ Бернар Казнев 4 вересня заявив, що табір демонтують "в ході контрольованої операції", однак не назвав дату.

Загалом Франція зобов’язалася розмістити на своїй території понад 31 тис. біженців.