Смоленська катастрофа: у Польщі почалася ексгумація тіл загиблих

У Польщі розпочато процедуру ексгумації останків загиблих в авіакатастрофі під Смоленськом.

Експерти мають намір вивчити останки, які ще не були ексгумовані у процесі слідства, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Для додаткових досліджень і експертиз вже налагоджені контакти з науково-експертними центрами в Європі", - поінформували у Національній прокуратурі.

Рішення про ексгумацію прийняте спецгрупою слідчих Національної прокуратури на чолі із заступником генерального прокурора Марком Пасьонкою для отримання більш детальної інформації про трагедію.

Польські ЗМІ повідомили, що вже чотири сім'ї отримали сповіщення про проведення ексгумації. Наразі слідчі не оприлюднюють інформацію про те, чиї саме тіла ексгумуватимуть, та деталі самої процедури.

Як відомо, вчора у Польщі заявили про "нові свідчення" у справі авіакатастрофи польського урядового літака під Смоленськом 10 квітня 2010 року, внаслідок якої загинули президент Лєх Качинський і десятки представників керівництва, політичних і суспільних кіл країни.

Польська делегація летіла у Росію для участі у заходах з вшанування пам’яті поляків, убитих радянськими спецслужбами 1940 року біля села Катинь Смоленської області. Літак розбився при заході на посадку на військовий аеродром у Смоленську. Загинули всі 96 людей, що були в ньому.

У Польщі не визнали результатів російського розслідування і проводять власне, вважаючи, що йдеться не про непрофесійні дії екіпажу, а про теракт.