Керрі назвав угоду про припинення вогню останнім шансом для Сирії

Державний секретар США Джон Керрі вважає, що нинішня угода про перемир'я, яка набула чинності сьогодні із заходом сонця в Сирії, може стати останнім шансом для збереження країни.

Про це він заявив під час прес-конференції в понеділок у Державному департаменті США, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Закликаю всі сторони підтримати це (угоду про припинення вогню – ред.) оскільки вона може стати тим останнім шансом, який має врятувати єдину Сирію", - наголосив Керрі.

Коментуючи домовленості, досягнуті з російською стороною, глава держдепартаменту США пояснив, що вони розроблялися "не лише з метою припинення вогню" як такого. Він підкреслив, що угода мала на меті "зібрати людей до столу переговорів у Женеві" аби провести переговори під егідою ООН про початок політичного переходу в Сирії та відновлення мирної та об'єднаної країни.

Як повідомляв Укрінформ, у п'ятницю глави зовнішньополітичних відомств США і Росії Джон Керрі і Сергій Лавров досягли домовленості щодо плану припинення вогню на всій території Сирії.