У Болгарії розпочався прийом документів для участі у виборах президента

У понеділок, 12 вересня, Центральна виборча комісія Болгарії почала прийом документів для реєстрації партій, коаліцій та ініціативних груп для участі у виборах президента і віце-президента країни, що заплановані на 6 листопада нинішнього року.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Прийом документів для реєстрації кандидатів на участь у президентських виборах Центрвиборчком завершить 21 вересня, а ініціативні групи і комітети з проведення інформаційної кампанії з референдуму, який пройде також 6 листопада, можуть подавати документи до 26 вересня», - зазначили в Центральній виборчій комісії.

Крім президентських виборів, в Болгарії пройде референдум, на якому громадянам належить відповісти на кілька запитань: чи згодні вони з введенням процедури обов'язкового голосування на виборах і референдумах; чи підтримують мажоритарну систему на парламентських виборах і чи згодні вони з системою розподілу бюджетних коштів для партій з розрахунку 1 болгарський лев (0,5 євро) за кожен отриманий голос на останніх парламентських виборах.

На організацію і проведення президентських виборів і референдуму з державного бюджету виділено трохи більш як 23 мільйони євро.

Чинний президент Болгарії Росен Плевнелієв раніше заявив, що не балотуватиметься на другий президентський термін.