Прем'єр Філіп: Румунія залишається найбільш послідовним партнером Молдови

Прем'єр-міністр Молдови Павло Філіп подякував уряд Румунії за надану фінансову підтримку для модернізації дошкільних установ, зазначивши, що Румунія залишається найбільш надійним і послідовним партнером Молдови.

Про це він заявив під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Румунії в Кишиневі Даніелем Іоніце, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Досить часто наші громадяни розглядають відносини між Молдовою та Румунією дуже абстрактно. Однак сьогодні ми стаємо свідками реалізації конкретних і важливих для суспільства проектів. Надана Молдові фінансова допомога при реконструкції і модернізації дошкільних установ – свідчення того, що Румунія була і залишається найбільш надійним і послідовним партнером нашої країни», - зауважив Філіп.

Румунський дипломат, у свою чергу, заявив, що практична реалізація цих проектів переконала уряд Румунії в необхідності продовжити взаємовигідну співпрацю в інших напрямках.

Нагадаємо: у цьому році Румунія надала Молдові безоплатну фінансову допомогу в розмірі трьох мільйонів євро на реконструкцію та модернізацію 85 дошкільних закладів. Сам же проект був ініційований ще в 2014 році. За весь цей період Молдова отримала від Румунії 23 мільйони євро, завдяки яким було реконструйовано понад 800 дошкільних установ.