Меркель визнала помилки в міграційній політиці Німеччини

Федеральний канцлер Ангела Меркель визнала помилки в міграційній політиці Німеччини. Берлін досить тривалий час чинив опір проведенню реформ ЄС, які вже давно назріли, визнає вона. 

Про це повідомляє DW

"Ми, німці, занадто довго ігнорували проблему і відштовхували від себе думку про необхідність загальноєвропейського рішення", - заявила глава німецького уряду в інтерв'ю газеті Suddeutsche Zeitung (SZ), опублікованому в середу, 31 серпня.

За її словами, багато мігрантів прибуло до Європи у 2004 і 2005 роках. Меркель нагадала, що влада ФРН, що раніше прийняла велику кількість біженців з країн колишньої Югославії, зраділа, що тепер цю проблему доведеться у першочерговому порядку вирішувати іншим державам.

"Я не можу цього заперечувати", - визнала канцлер.

При цьому Берлін досить довго чинив опір проведенню в ЄС вже давно назрілих реформ, погоджується Меркель. За її словами, це стосується, зокрема, захисту зовнішніх кордонів Шенгенської зони.

Водночас глава німецького уряду намагалася розвіяти в інтерв'ю побоювання громадян ФРН у зв'язку з наслідками напливу біженців до країни. "Німеччина залишиться Німеччиною зі всім, що ми любимо і що для нас є важливим", - навіть і після інтеграції сотень тисяч новоприбулих мігрантів, запевняє Меркель.

Як відомо, цього року Німеччина чекає до 300 тисяч біженців, що більш як втричі менше, ніж минулого року.