Російського аташе викликали в Міноборони Молдови

Військові навчання за участю "збройних сил" невизнаного Придністров'я і російських військовослужбовців суперечать заходам із забезпечення стабільності в регіоні.

Про це заявив керівник Управління оборонної політики та планування Міністерства оборони Молдови Олександру Харя під час зустрічі з військовим аташе РФ у Кишиневі Ігорем Довбнею, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

"Від імені керівництва Міністерства оборони Молдови хочу висловити занепокоєння участю військовослужбовців зі складу оперативної групи російських військ у підготовці і проведенні спільних військових навчань з так званими військами спеціального призначення Придністров'я. Ці дії не сприяють забезпеченню стабільності в Зоні безпеки на Дністрі, суперечать національному законодавству та положенням підписаних раніше двосторонніх угод", - зазначив Харя.

Молдавська сторона вимагає від Міністерства оборони Росії вжити всіх необхідних заходів для недопущення подібних дій у майбутньому.

Російський військовий аташе, у свою чергу, заявив, що доповів керівництву Міноборони Росії про позицію Молдови, проте офіційна відповідь поки не надходила.