Більше половини росіян скаржаться на соціалку, але виправдовують Медведєва

Опитування

Більшість росіян не вважають успішною соціальну політику уряду, проте винять вони у цьому не Кабмін, а місцеву владу або окремих міністрів.

Це з'ясував Центр соціального проектування "Платформа", пише "Коммерсантъ".

Соціальну політику уряду не вважають успішною 57% росіян. Але лише 20% респондентів вважають, що соціальна політика уряду веде до зменшення показників "Єдиної Росії" на чолі з прем'єром Дмитром Медведєвим на виборах, з'ясував Центр соціального проектування "Платформа". Про те, що відповідальність за соціалку несе глава уряду, говорять 17% респондентів, найчастіше відповідальність перекладається на регіональну владу або міністрів.

Президента РФ при цьому вважають відповідальним, але не винним. Головним "відповідальним за соціальну політику у країні" називається президент - 39% респондентів. При цьому 36% опитаних покладають відповідальність на регіональну владу, 33% - на конкретних міністрів, 18% - на Держдуму й тільки 17% - на прем'єр-міністра(при відповіді на запитання про того, хто відповідає за соціальну політику, можна було обрати дві відповіді).

Гендиректор "Платформи" Олексій Фірсов пояснює ситуацію так: "При рейтингу довіри близько 80% відповідальність за соціальну політику громадяни на президента фактично не покладають, Володимира Путіна звільнено від негативу. Навколо голови уряду теж смислова порожнеча, у результаті відповідальність переходить на регіональну владу й галузевих міністрів".

Фото: avivas.ru