У Москві-ріці заборонили купатися: вода коричнева від нечистот

У вівторок московське управління «Роспотребнадзора» заборонило купання на північному заході Москви у зв'язку із забрудненням.

Про це повідомляється на сайті відомства.

«У зв'язку з інформацією про забруднення р. Москви ... було проведено забір проб води у  зонах відпочинку з купанням «Срібний бор-2» і «Срібний бор-3».

У відібраних пробах води відмічена невідповідність санітарним нормативам за мікробіологічними показниками, у зв'язку з чим купання в зонах відпочинку «Срібний бор-2» і «Срібний бор-3» тимчасово заборонено до отримання задовільних результатів  проб води з р. Москви при повторному відборі. У відібраних пробах води відзначена невідповідність санітарним нормативам за мікробіологічними показниками», — говориться в повідомленні.

Перевірка була проведена після надходження інформації про забруднення річки в Красногорському районі Московської області.

Раніше, 2 серпня, з'явилася інформація, що прорив каналізаційної труби призвів до викиду стічних вод у Москва-ріку в Красногорському районі Підмосков'я. Впродовж трьох годин нечистоти стікали в річку в районі Павшинської заплави, в результаті вода набула коричневого відтінку. Але тоді в «Росприроднадзоре» закликали москвичів не панікувати, оскільки «стоки навряд чи дійдуть до пляжів».

За фактом того, що сталося, порушено справу про адміністративне правопорушення.