Сирійські повстанці оголосили про прорив блокади в Алеппо

Кілька угруповань сирійських повстанців, за їх власними заявами, прорвали блокаду Алеппо, просунулися на південному заході міста і з'єдналися з загонами раніше оточеної східної частини.

"Це доводить, що ми прорвали блокаду", - заявив dpa в суботу, 6 серпня, командир угруповання "Фронт ан-Нусра".

Раніше угруповання було відділенням Аль-Каїди, проте наприкінці липня змінила назву на "Джебхат фатах аш-Шам" і оголосила про розрив з джихадистами.

Це підтвердили і представники Сирійської наглядової ради з прав людини. Однак правозахисники також вказали на те, що угрупованням, які брали участь у прориві блокади, поки не вдалося досягти безпечного проходу між східною частиною Алеппо та іншими територіями, що знаходяться під контролем повстанців. Особливо важкі бої розгорнулися за один з великих військових комплексів. Як повідомляють правозахисники, повстанцям вдалося взяти військовий об'єкт під контроль, і в цьому випадку вони отримали доступ до нової зброї.

Майже три тижні тому урядові війська Башара Асада разом зі своїми союзниками перекрили останню дорогу для постачання продовольства в східну частину Алеппо. За оцінками ООН, виявилися оточеними до 300 тисяч людей. Спроби прорвати блокаду робилися протягом останнього тижня.