В Росії соратника Прохорова засудили до 12,5 років тюрми

Кіровський суд Ярославля в Росії в середу ухвалив вирок усунутому з посади мерові міста Євгену Урлашову і його радникові Олексію Лопатіну у справі про хабарництво.

Про це повідомляє "Інтерфакс".

«Урлашова засуджено до 12,5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму і штрафу у розмірі 42 млн рублів», - йдеться у повідомленні.

2 серпня Кіровський суд Ярославля в РФ визнав Урлашова винним в отриманні хабара у розмірі 17 млн рублів. Крім того, його визнано винним у замаху на отримання хабара в особливо великому розмірі, а Лопатіна - у посередництві під час отримання хабара.

Лопатіна засуджено на 7 років колонії суворого режиму. Третього фігуранта справи – заступника мера Дмитра Донскова - визнано невинним.

За даними Слідчого комітету РФ, Урлашов і його підлеглі в 2012-2013 роках вимагали у директора ТОВ "Радобуд" 18 млн рублів у зв'язку з виконанням робіт за муніципальним контрактом на утримання вулично-дорожньої мережі. Комерсант був змушений передати посередникові 14 млн рублів, призначених у вигляді хабара Урлашову, після чого посередника було затримано.

Крім того, за даними СКР РФ, у той самий період часу Урлашов отримав від гендиректора ТОВ "Будівельна компанія "Ярдорбуд" хабар у розмірі 17 млн рублів від загальної суми хабара в 30 млн рублів. Гроші призначалися за сприяння у використанні посадових повноважень при ухваленні рішення про передачу контрольного пакету акцій ВАТ "Міське дорожнє управління" до ТОВ "Будівельна компанія "Ярдорбуд".

Підсудні вину в інкримінованих злочинах не визнавали, заявляючи про політичне підгрунтя справи. Держобвинувачення просило для Урлашова покарання у вигляді 15 років позбавлення волі в колонії суворого режиму, штрафу у розмірі 500 млн рублів, а також позбавити його права обіймати державні і муніципальні посади строком на три роки, конфіскувати майно на 17 млн рублів, при цьому врахувати строк тримання під вартою.