США можуть ввести нові санкції проти Росії через хакерські атаки

Сполучені Штати можуть запровадити санкції проти організаторів хакерської атаки на сервери Національного комітету Демократичної партії США (DNC).

Про це заявив у вівторок заступник прес-секретаря Білого дому Ерік Шульц, передає DW.

"Якщо ви подивитеся, як Сполучені Штати реагували на атаки кіберпростору країни, які здійснювали держструктури, то у нас є цілий ряд заходів. Вони включають в себе економічні санкції, за які відповідає Мінфін, а також правові заходи, які можуть бути прийняті Міністерством юстиції", - сказав Шульц.

Він зазначив, що представники американських відомств протягом багатьох років говорять про активність Росії в сфері кібератак.

Представник Білого дому також нагадав слова глави Агентства нацбезпеки Майкла Рождерса, який заявляв, що "у Росії є люди, які можуть проводити кібератаки швидко, точно і непомітно". При цьому Шульц підкреслив, що поки у справі про хакерську атаку на DNC ведеться слідство і що необхідно дочекатися його підсумків.

Раніше дві американські компанії Fidelis Cybersecurity і ThreatConnect, що займаються питаннями кібербезпеки, заявили, що атаку на сервери DNC і комітету з виборів у Конгрес Демократичної партії (DCCC) здійснили ті ж самі хакери, що пов'язані з російськими спецслужбами.

Мова йде про хакерів, які діють під ім'ям Fancy Bear. Раніше про їх причетність до кібератак і про те, що хакери цієї групи мають відношення до Головного розвідувального управління (ГРУ) Генштабу збройних сил Росії, писала газета The New York Times.

Скандал з кібератакою на сервери DNC вибухнув після публікації порталом WikiLeaks майже 20 тисяч електронних листів, написаних або отриманих чиновниками комітету. Кандидат у президенти США Хілларі Клінтон заявила, що витік тисяч електронних листів організували російські спецслужби. У Кремлі ці звинувачення назвали абсурдними.

Фото: РИА Новости