У Єревані біля захопленого відділку поліції лунають вибухи

Відео

У Єревані в районі території полку патрульно-постової служби, захопленого озброєними людьми, періодично чути вибухи.

Про це повідомляє Громадське.

На відео, знятому жителями єреванського кварталу Сарі Тах, видно, як з території полку ППС поліції йде дим.

Напередодні Служба національної безпеки дала повстанцям час, щоб скласти зброю і здатися владі, інформує "Радіо Азутутюн".

Силові структури Вірменії ситуацію на даний момент не коментують.

Нагадаємо, 17 липня озброєні прихильники радикального опозиційного руху "Предпарламент" захопили будівлю поліції в єреванському районі Еребуні, вбивши при цьому одного поліцейського і поранивши шістьох людей. За даними поліції, нападники взяли в заручники дев’ятьох людей, п’ятьох із них звільнили в результаті переговорів.

Нападники вимагають звільнення Жирайра Сефіляна, лідера "Предпарламенту", якого арештували в червні за звинуваченням в незаконному придбанні та зберіганні зброї. Вони також вимагають відставки президента Сержа Саргсяна.

23 липня з будівлі поліції в Єревані звільнили всіх заручників. Крім того, двоє нападників на відділок поліції здалися.

Разом з тим, 27 липня нападники на відділок поліції взяли у заручники медиків. 31 липня у МОЗ Вірменії повідомили, що всі лікарі, які перебували в заручниках у захопленій озброєною групою будівлі полку патрульно-постової служби поліції в Єревані, вже звільнені.

У ніч на 29 липня під захопленим відділком поліції спалахнули нові сутички демонстрантів із поліцією. Було затримано більше 100 осіб, ще близько 100 отримали поранення.