Держдеп підтвердив, що від поліцейського в Москві постраждав дипломат США

Зовнішньополітичне відомство США офіційно підтвердило, що під стінами диппредставництва США в Москві від охоронця з російського боку постраждав "акредитований американський дипломат".

Про це заявив під час брифінгу в четвер речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Я можу сказати, що держсекретар Керрі озвучив наші занепокоєння з приводу інциденту за участю акредитованого американського дипломата", - зазначив Кірбі.

Таким чином він дав відповідь на відео, оприлюднене російським телеканалом НТВ про те, що в посольство в Москві начебто намагався "вдертися" співробітник ЦРУ під прикриттям, а поліцейський просто охороняв посольство.

При цьому Кірбі нагадав, що Державний департамент США останнім часом вже висловлював стурбованість про посилення тиску в Росії на американських дипломатів. У тому числі, відбувалися фізичні ушкодження, залякування й тиск на дипломатів і членів їхніх родин з боку російських спецслужб, а також безпричинні зупинки дипломатичних авто дорожньою поліцією.

При цьому в Державному департаменті називають таку ситуацію "абсолютно неприйнятною" та піднімають це питання під час контактів на рівні глав зовнішньополітичних відомств.