У Вашингтоні очікують "правильного" ефекту від санкцій проти Кім Чен Ина

Адміністрація США сподівається, що керівництво Північної Кореї не погіршуватиме ситуацію через введені Вашингтоном санкції, а прийме правильні рішення щодо дотримання прав людини в країні.

Таку позицію висловив під час брифінгу в середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Не можу передбачати того, що Кім Чен Ин вчинить після цього кроку (введення персональний обмежень проти нього – ред.)", - зазначив Кірбі у відповідь на запитання, чи враховують у США, що КНДР ніколи не реагувала на забороняючі резолюції та санкції.

При цьому, представник американського зовнішньополітичного відомства зауважив, що рішення щодо введення нових обмежень ретельно обговорювалось в адміністрації.

Тим не менше, підкреслив Кірбі, "це є ще однією можливістю для нього (Кім Чен Ина – ред.) спробувати прийняти правильні рішення".

Як повідомляв Укрінформ, Сполучені Штати 6 липня вперше в історії ввели персональні санкції проти лідера Північної Кореї та його оточення "через їхній зв'язок із сумнозвісними зловживаннями у сфері прав людини в КНДР". При цьому в Вашингтоні наголосили, що під керівництвом Кім Чен Ина Північна Корея "продовжує чинити нестерпну жорстокість та завдавати труднощі мільйонам власних людей".