У причетності до теракту в Стамбулі звинувачують ще 11 росіян

З 17 нових затриманих у справі щодо скоєння теракту в стамбульському аеропорту Ататюрка 11 є громадянами Росії.

Про це повідомляє агенція AFP з посиланням на Dogan.

Їх підозрюють у членстві в озброєній терористичній організації. Кількість обвинувачених у зв'язку з терактом в аеропорту зросла до 30 осіб.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що серед підозрюваних є уродженці Дагестану. Також він вважає, що теракт було здійснено ісламістами, хоча жодна організація досі не взяла на себе відповідальність за нього.

«Напад було вчинено як частину операції «Ісламської держави» і він містить ознаки її методів», – цитує президента Hurriyet.

Зранку лідер Чечні Рамзан Кадиров опублікував прізвища чеченських терористів, які переховуються на території Туреччини і попросив Ердогана прийняти рішення щодо повернення їх назад, до Чечні.

«Якщо турецькій владі потрібні дані про терористів, я ще раз їх називаю. Записуйте! Тархан Газіев, Ахмад Умаров, Ахмад Патаев, Ширвани Басаєв, Махран Саїдов, Різван и Усама Якубови, Асланбек Вадалов, Мовсар Чатаєв, Хаді Аласханов, Рустам Наурбаєв, Ширвані Басаєв, та їх ідейний наставник Мовладі» – написав Кадиров у Instagram.

Нагадаємо: 28 червня в міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка було здійснено кілька атак, які влаштували терористи-смертники. За офіційною інформацією нападників було троє. Вони силою намагалися пройти до зали міжнародного аеропорту. У сутичці з офіцерами безпеки сталась стрілянина, після чого пролунали вибухи.

За останньою інформацію внаслідок теракту загинули 43 особи, 239 дістали поранення. Зауважується, що більшість загиблих є громадянами Туреччини, але іноземці серед них також є.

Відповідальність за напад поки не взяла на себе жодна організація. Турецька поліція підозрює, що до вибухів причетна «Ісламська держава».